Pui in crusta cu sos de branza
PrinteazaPui in crusta cu sos de branza din: piept de pui, boia, alune, sare, piper, branza mascarpone, branza brie, nucsoara, ghimbir, chivas, ulei de masline, cartofi si unt.
- 600 g piept d epui
- o lingurita boia
- 100 g alune macinate
- sare
- piper negru macinat
pentru sos:
- 100 g branza mascarpone
- 100 g branza brie
- un praf nucsoara
- o lingurita ghimbir
- chivas pentru ornat
- 6 cartofi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se feliază pieptul de pui si se condimentează cu sare si piper Separat, se freacă untul cu sare, cu alunele şi boiaua. Se fierb cartofii. Se taie brânza brie cubulete şi se topeşte la baie de aburi. Se adaugă brânza mascarpone, sare, piper, ghimbir, nucşoară şi, la final, chivas tocat mărunt.
Se pun bucăţile de carne pe grătarul încins şi se rumenesc, apoi se dau prin sosul de unt. Se scot cartofii, se feliază si se servesc alături de came cu crema de brânză.
Pui in crusta cu sos de branza
Pofta buna!