Pui pe crutoane si sos picant

Printeaza

Pui pe crutoane si sos picant

Imgrediente:

  • 2 pui de circa 700 g
  • 200 g ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • 4 gălbenuşuri
  • sare
  • 200 g orez
  • 10 g chimen
  • 1 ceapă
  • 1/21 supă de la oasele de pui
  • 12 ciuperci mari
  • 1/2 lingură făină
  • 12 crutoane mici egale prăjite
  • sare
  • 80 g unt
  • 1/4 lămaie
  • sos Worcester

 

Mod de preparare:

Pui pe crutoane si sos picant: Se taie fiecare pui în patru bucăţi, se scot oscioarele şi se platează puţin. Se face o maioneză cu 4 gălbenuşuri, muştar, ulei, zeamă de lămiie şi puţin Worcester.

Se aşază crutoanele pe tavă unsă, pe liecare cruton se pune cite o bucată de pui dat prin făină şi cu o lingură de masă se pune maioneza pe bucăţile de pui. Se dau la cuptor foarte moderat circa 35 minute (să fim atenţi să nu se coloreze prea tare).

Separat se tace pilaful cu unt, ceapă tocată, chimen. Cînd este gata, se pune pe platou în formă de soclu, se aşază bucăţile de pui pe pilaf şi se garniseşte cu ciuperci intregi sotate.

Sosul se prepară eventual cu puţin şofran şi se serveşte la sosieră.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Perfect merge puiul cu sos picant.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.