Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi
PrinteazaPui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi din: pui, sare, piper, asmatui, frunze de dafin, bulb de fenicul, ulei de masline, usturoi, seminte de fenicul, ierburi proaspete.
- 1,5kg pui
- Saie şi piper negru proaspăt măcinat
- 1 mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi (imbru
- 2 funze de dafin
- 1 bulb mare de fenicul, curăţat
- 4 linguri de ulei de măsline
- 40:ăţei de usturoi, nedecojiţi
- 1 lingură de seminţe de fenicul
- ierburi proaspete pentru garnitură
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 190°C. Spălaţi şi uscaţi puiul. Condimentaţi-l în întregime şi puneţi c rămurică din fiecare plantă, împreună cu o frunză de dafin, înăuntrul puiului.
Puneţi puiul într-o tavă mare şi ovală cu capac. Tăiaţi feniculul în fâşii groase, apoi fiecare fâşie pe jumătate. Aranjaţi-le în jurul puiului.
Amestecaţi uleiul, usturoiul şi feniculul, apoi aşezaţi amestecul deasupra şi de jur împrejurul acestuia. Puneţi laolaltă celelalte ierburi, apoi aşezaţi-le peste pui.
Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu, apoi puneţi capacul. Lăsaţi-o la cuptor timp de 90-110 minute, sau până când puiul devine suculent.
Puneţi puiul pe o farfurie, acoperiţi-l cu folie de aluminiu şi aşteptaţi 15 minute. îndepărtaţi verdeţurile şi aranjaţi cu o lingură feniculul şi usturoiul din tavă în jurul puiului.
Garnisiţi puiul cu frunze proaspete şi apoi serviţi-l la masă.
Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi
Pofta buna!