Pui cu 40 de catei de usturoi
PrinteazaPui cu 40 de catei de usturoi din: pui, usturoi, dafin, cimbru, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.
- 1 pui curatat (circa 1,5 kg)
- 40 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 6 crengute de cimbru
- 2 crengute de rozmarin
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata.
Se asaza pui rozmarinul si cimbrul ramas. Se toarna deasupra uleiul si se acopera cratita cu un capac.
Se baga la cuptor, se aprinde focul, se regleaza temperatura la 180C si se lasa puiul sa se fragezeasca o ora si un sfert.
Se serveste direct din cratita, cu paine prajita unsa cu miez de usturoi.
Pofta buna!