Pui cu alune caramelizate
PrinteazaPui cu alune caramelizate din: pui, mar, lamaie, morcov, telina, unt, ulei de masline, supa de pui, vin, sare, piper, alune, zahar, apa, unt, bureti.
- 1 pui mare
- 1 mar
- 1 lamaie
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 5 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 50 ml supa de pui
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
Ingrediente crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri de apa, 4 g unt
Ingrediente garnitura: 300 g bureti
Mod de preparare:
Cured bine puiul, il presari cu sare si piper si il umpli cu fructele, legumele si untul. Ungi puiul
cu ulei de masline si il asezi intr-o tava. Adaugi supa de pui si vinul si il dai la cuptor pentru 45 de minute, intre timp, fierbi apa cu zaharul pana cand incepe sa faca bule, adaugi alunele, amesteci cu o paleta, pana cand zaharul se cristalizeaza pe suprafata alunelor.
Continua fiertul la foe mic, pana cand se ca-ramelizeaza tot zaharul.Adaugi untul si apoi rastorni totul pe o tava separand alunele una de cealalta.
Dupa ce s-au racit, le sfarami cu manerul unui cutit mare. Presari alunele caramelizate pe suprafata puiului umezita cu sosul din tava si dupa ce mai sta 5 minute la cuptor il scoti si-1 aduci la masa cu legumele din interior sau alta garnitura preferata.
Pofta buna!
Nu vad rostul alunelor in reteta asta