Pui cu alune si migdale
PrinteazaPui cu alune si migdale din: pui, migdale, alune, orez, carne tocata de vita, untura, suc de rosii, apa, cartofi, ceapa, lamaie, sare, piper, cuisoare, cocos.
- 1 pui
- 1 pahar migdale amare
- 1 pahar alune
- 1 pahar orez
- 500 g carne tocată de vită
- 2 linguri untură
- 2 pahare suc de roşii
- un pahar şi jumătate de apă caldă
- 5 cartofi
- 1 ceapă
- suc de lămâie
- piper
- sare
- cuişoare
- miez de nucă de cocos
Mod de preparare:
Puiul se spală bine şi se freacă cu mălai. Se amestecă omogen orezul cu piperul, sarea, migdalele decojite, alunele fierte înainte în apă, nuca de cocos rasă şi o lingură de untură.
Se adaugă carnea tocată şi se frământă bine. Se umple puiul cu acest amestec şi se coase. Se introduce la cuptor, într-o cratiţă cu untură încinsă, lăsându-se până se rumeneşte frumos, pe toate părţile. Se adaugă sucul de roşii, apa şi umplutura rămasă.
Se împănează ceapa cu cuişoarele şi se pune în vas, alături de pui. Se lasă la foc potrivit, până ce puiul s-a rumenit.
Se serveşte cald, cu cartofi prăjiţi şi frunze proaspete de andive.
Pofta buna!