Pui cu alune si sofran
PrinteazaPui cu alune si sofran din: piept de pui, pasta de alune, piper, ardei, pasta de usturoi, pasta de ghimbir, chili, lamaie, ceapa, sofran, unt, iaurt, sare.
- 12 piepţi de pui
- 45 g pastă de alune
- 5 g praf de piper
- 100 g ardei gras tăiat
- 20 g pastă de usturoi
- 20 g pastă de ghimbir
- 4 bucăţi chili verde tăiat
- 30 ml zeamă de lămâie
- 160 g ceapă, tăiată felii
- şofran, dizolvat în lapte
- sare
- 60 g unt
- 120 g iaurt
Mod de preparare:
Se curăţă şi se dezosează piepţii de pui. Se marinează puiul cu iaurt, pastă de ghimbir şi de usturoi, sare, chimen, piper, lămâie, chili verde şi pasta de alune, timp de o oră.
Se unge o farfurie întinsă, rezistentă la foc, pe care se aşază bucăţile de pui, fără să se suprapună.
Se aranjează ceapa şi rondelele de ardei gras peste bucăţile de pui şi se marinează, cu amestecul rămas, pe deasupra.
Se pune untul rămas din loc în loc pe farfurie şi apoi se pune în cuptor, încins în prealabil la 300° C, pentru circa douăzeci de minute.
Se scoate din cuptor, se presară şofran, se acoperă şi se lasă în cuptor la foc mic, pentru alte zece minute.
Pentru a servi, se descoperă, se curăţă marginile şi se folo»sesc, ca garnitură, roşii, rayta şi chutney.
Pofta buna!