Pui cu alune
PrinteazaPui cu alune din: piept de pui, alune, pasta de ardei, vin, sare, piper, amidon, ceapa, zahar.
- 250 g piept pui
- 80 g alune
- 5 g pastă ardei iute
- 20 ml vin alb
- 3 g sare
- 2 g piper alb, măcinat
- 50 g amidon
- 50 g ceapă verde
- puţin zahăr
- 1/2 cană supă
Mod de preparare:
Pieptul de pui, dezosat şi curăţat de piele, se spală, se taie cuburi şi se amestecă cu amidon şi ou. Se prăjeşte, până este aproape rumenit, în mult ulei, bine încins înainte.
Se lasă într-o sită, la cald, să se scurgă bine de ulei. Alunele se prăjesc şi se decojesc. de rumenire apoi se scoate intr-o sita.
Intr-o tigaie, fără pic de ulei, se pun pasta de ardei iute, vinul, jumătate de cană cu supă şi zahărul, se sărează şi se piperează.
Când începe să fiarbă se leagă cu amidonul, diluat în puţină apă rece.
Când sosul s-a legat bine se adaugă carnea de pui, ceapa tăiată mărunt şi alunele, tumându-se deasupra o picătură de ulei de susan. Se lasă doar până când puiul s-a rumenit bine.
Se serveşte cald.
Pofta buna!