Pui cu ardei “Curcubeu”

Printeaza

Pui cu ardei “Curcubeu” din: pui, ardei, masline, unt, ceapa, ulei, apa, sare, piper.

Ingrediente:Pui cu ardei "Curcubeu"

  • 1 pui
  • 1 kg ardei (de toate culorile)
  • 100 g măsline (50 g verzi şi 50 g negre)
  • 1/2 ceaşcă unt
  • 1/2 ceapă
  • ulei
  • 1 pahar apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierbe puiul, se dezosează, se taie bucăţi potrivite şi se căleşte puţin, într-o cratiţă cu ulei şi unt, alături de ceapa tocată mărunt şi ardeii tăiaţi rondele fine.

Se stropesc cu puţină supă, se adaugă apa, se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă, la foc mic,aproximativ o jumătate de oră.

Măslinele, ţinute în apă încă de când a început prepararea puiului, se pun în cratiţă şi se introduc în cuptor (bine încins înainte) pentru un sfert, până la o jumătate de oră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.