Pui cu ardei gras
PrinteazaPui cu ardei gras din: pui, ghimbir, ardei, sare, zahar, piper.
- 1 pui
- ghimbir
- 4 ardei
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahăr
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi carnea de pui şi tăiaţi-o în bucăţi de trei centimetri lungime. Decojiţi ghimbirul şi tăiaţi o jumătate în felii lungi şi subţiri, iar pe cealaltă sfărâmaţi-o.
Despicaţi fiecare ardei în şase părţi.
Amestecaţi puiul cu linguriţă de sos de peşte, jumătate de linguriţă de sare, jumătate de linguriţă de zahăr, puţin piper şi ghimbir zdrobit încingeţi uleiul într-o tigaie, rumeniţi ceapa şi adăugaţi puiul sărând după gust.
Atunci când puiul s-a rumenit adăugaţ firele de ghimbir şi ardeiul şi amestecaţi. Mai ţineţi pe fo cinci minute şi puneţi-le pe un platou.
Se serveşte fierbinte cu piper presărat pe deasupra.
Pofta buna!