Pui cu ardei iute si lamaie
PrinteazaPui cu ardei iute si lamaie din: pui, lamai, ceapa, ardei iute, otet din vin rosu, ulei de arahide, sare, piper.
- 1 pui
- 4 lamai
- 3 cepe
- 1 arde iute
- otet din vin rosu
- 6 linguri ulei de arahide
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu 12 ore înainte de preparare, speli puiul, îl tranşezi şi îl dezosezi. Pui bucăţile pe un tocător de lemn şi le baţi pentru a se frăgezi. Cureţi cepele şi le tai în felii groase.
Speli, cureţi şi toci mărunt un ardei iute. Storci lămâile şi măsori cantitatea de zeamă obţinută. Amesteci zeama de lămâie cu o cantitate egală de oţet şi cu 2 linguri ulei de arahide.
Adaugi ardeiul tocat, sare şi piper după gust. Laşi puiul şi ceapa să se mari- neze în acest amestec. A doua zi, frigi pe grătar bucăţile de pui. Intr-o tigaie, încingi uleiul de arahide rămas şi căleşti puţin feliile de ceapă, fără să le rumeneşti.
Adaugi bucăţile de pui fript şi stingi cu marinata şi apă cât să acopere ingredientele. Laşi puiul să fiarbă aproximativ 10 minute. Serveste puiul cu legume.
Pui cu ardei iute si lamaie
Pofta buna!