Pui cu bacon si cimbru
PrinteazaPui cu bacon si cimbru din: pui, bacon, ciuperci, faina, pesmet, oua, lapte, mustar, hrean, smantana, usturoi, cimbru, sare, piper, ulei.
- 8 ciocănele de pui
- 8 felii de bacon
- 500 g ciuperci
- 120 g făină
- o lingură de pesmet
- 3 ouă
- 100 ml lapte dulce
- o linguriţă de muştar
- o linguriţă de hrean ras
- 200 ml smântână
- 4 căţei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Smântână se pune într-un castron împreună cu muştarul, hreanul ras, sarea şi piperul, se amestecă şi se acoperă cu o farfurie. Se face un aluat din făină, pesmet, lapte dulce, ouă, sare şi piper după gust.
Ciupercile se spală, se scurg de apă, se trec prin aluat şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şervet absorbant, se pun într-un castron şi se acoperă cu o farfurie. Ciocănelele de pui se spală, se scurg de apă, se ung cu usturoiul pisat, se presară cimbru tocat şi se condimentează.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se prăjesc ciocănelele de pui până pot fi pătrunse cu o furculiţă şi se scot pe un platou. Se înfăşoară cu feliile de bacon, se prind cu o scobitoare, se prăjesc câteva minute pe fiecare parte şi se servesc alături de ciupercile prăjite şi sosul de smântână.
Ciocănelele de pui se pot pregăti şi la cuptor, stropite cu puţin ulei.
Poftă bună!
Sa fac si eu pui cu bacon si cimbru.