Pui cu bame si ardei gras
PrinteazaPui cu bame si ardei gras
- 2 pui
- 500 g bame
- borş sau oţet
- 25 g unt sau untură
- puţină zeamă de carne
- 1 ceapă
- 150 g roşii
- 1 ardei gras
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţele şi îi spălăm. Scurgem apa şi sărăm puiul, apoi îl prăjim pe amîndouă părţile, în unt .său în untură încinsă, pînă capătă culoare aurie.
Alegem bame tinere, proaspete, tăiem codiţele şi le opărim cu borş clocotit, sărat, sau mai bine cu oţet îndoit cu apă. Le scurgem şi le spălăm. înăbuşim foarte puţin bamele în grăsime.
Prăjim puţin ceapa tăiată mărunt, stingem cu zeamă de carne şi cînd s-a muiat o trecem prin sită.
Aşezăm puiul în cratiţă, turnăm deasupra sosul de ceapă şi puţină apă fiartă, presărăm piper şi lăsăm să fiarbă. Cînd puiul este pe jumatate gata, punem bamele. în acest timp fierbem roşiile, le trecem prin sită, le punem sare, puţin zahăr şi le turnăm peste bame, după ce acestea au dat un clocot cu puiul.
Lăsăm să fiarbă descoperit şi adăugăm un ardei gras, tăiat ca tăiţeii de 0,5 cm, călit puţin în grăsime.
Facem un rîntaş (o lingură făină şi o lingură unt sau untură), stins cu zeamă de pui şi turnăm peste bame. Lăsăm să scadă descoperit pe aragaz.
Pofta buna!