Pui cu bere blonda

Printeaza

O reteta de pui cu foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru, rosii cherry, lamaie si unt.

Ingrediente:Pui cu bere blonda

  • pulpe de pui
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • bere blondă
  • coriandru
  • roşii cherry
  • suc de mere
  • lămîie sau limete
  • unt

 

Mod de preparare:

Se iau nişte pulpe grase de pui, se porţionează sau se dezosează. Se pun bucăţile într-o punguţă de plas­tic, se adaugă sare şi piper, un pahar de bere blondă, două foi de dafin, corian­dru, nişte roşii cherry şi o lingură de suc de mere.

Se închide punga şi se lasă în frigider pentru cîteva ore. Apoi se pun în tigaie, cu puţin unt, şi se rumenesc. Se adaugă roşioarele din pungă şi o felie sau două de lămîie, care se sting în pu­ţin unt şi o lingură de bere blondă. Aten­ţie, nu mult unt, nu mult foc!

După ce s-au rumenit pulpele în tigaie, se pune o lingură din baiţ şi se lasă totul sub ca­pac. Cînd dispare zeama, se adaugă roşiile, .feliile de lămîie (sau limete) şi un cub de unt cît unul de zahăr. Imediat ce s-a topit, se pune o lingură-două din acelaşi sos din pungă.

Să fie doar rumenit, pentru că de acolo iese gustul sosylui! Asortaţi acest fel de mîncare cu un pahar de bere spumoasă. Şi atît.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.