Pui cu bere blonda
PrinteazaO reteta de pui cu foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru, rosii cherry, lamaie si unt.
- pulpe de pui
- foi de dafin
- sare
- piper
- bere blondă
- coriandru
- roşii cherry
- suc de mere
- lămîie sau limete
- unt
Mod de preparare:
Se iau nişte pulpe grase de pui, se porţionează sau se dezosează. Se pun bucăţile într-o punguţă de plastic, se adaugă sare şi piper, un pahar de bere blondă, două foi de dafin, coriandru, nişte roşii cherry şi o lingură de suc de mere.
Se închide punga şi se lasă în frigider pentru cîteva ore. Apoi se pun în tigaie, cu puţin unt, şi se rumenesc. Se adaugă roşioarele din pungă şi o felie sau două de lămîie, care se sting în puţin unt şi o lingură de bere blondă. Atenţie, nu mult unt, nu mult foc!
După ce s-au rumenit pulpele în tigaie, se pune o lingură din baiţ şi se lasă totul sub capac. Cînd dispare zeama, se adaugă roşiile, .feliile de lămîie (sau limete) şi un cub de unt cît unul de zahăr. Imediat ce s-a topit, se pune o lingură-două din acelaşi sos din pungă.
Să fie doar rumenit, pentru că de acolo iese gustul sosylui! Asortaţi acest fel de mîncare cu un pahar de bere spumoasă. Şi atît.
Poftă bună!