Pui cu bere şi ardei iute
PrinteazaPui cu bere şi ardei iute
Ingrediente:
- două kg piept de puii
- 5 ardei iuţi roşii în oţet
- 300 g ceapă
- 50 g usturoi
- 50 g roşii în bulion
- 1.500 ml bere neagră
- 800 g arpagic
- oregano
- 250 ml ulei
- 50 g sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie julienne şi se rumeneşte în ulei. Usturoiul se pisează. Ardeiul se toacă mărunt.
Roşiile se zdrobesc, se amestecă împreună cu usturoiul, ceapa şi ardeiul.
Sosul de roşii se pune într-o cratiţă cu puţin ulei, se fierbe două minute, se adaugă puiul, arpagicul, berea, oregano, se sărează şi se lasă la foc mic până când fierbe carnea.
Se prezintă pe platou cu decor de verdeaţă.
Pui cu bere şi ardei iute
Pofta buna!