Pui cu bere şi curry

Printeaza

Pui cu bere şi curry

Pui cu bere şi curry

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui întregi
  • un litru bere blondă
  • 300 g orez
  • un borcan compot de piersici
  • ulei de măsline
  • pudră de curry
  • o lingură de busuioc uscat
  • un baton de scorţişoară
  • 50 g stafide negre
  • sare piper
  • usturoi
  • ardei iute

Preparare:

Pulpele de pui se taie în jumătăţi, se spală şi se scurg de apă. Se condimentează, se aşază într-o tavă şi se adaugă batonul de scorţişoară rupt în bucăţi mai mici.

Berea se amestecă bine cu o linguriţă de pudră de curry, piper şi jumătate din busuiocul uscat.

Se adaugă o lingură de ulei de măsline, se amestecă şi se toarnă în tavă.

Se mai toarnă o cană de apă, se presară stafidele, se introduce tava în cuptor.

Se ţine circa 30-45 de minute sau pînă cînd carnea de pui poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe.

Orezul se fierbe în apă cu sare, piper şi o lingură de ulei. Cînd a fiert, se presară busuiocul tocat, două jumătăţi de piersici tocate cubuleţe, se amestecă şi se serveşte alături de puiul fierbinte.

Pui cu bere şi curry

Pui cu bere şi curry.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu ma gandeam sa combin pui cu bere, dar a iesi in preparat foarte gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.