Pui cu Black Fungus si legume
PrinteazaPui cu Black Fungus si legume din: piept de pui, ciuperci, morcov, ceapa, mangetout, ardei rosu, usturoi, ghimbir, sos de peste, sos de stridii, sos de soia, ulei de palmier.
- 500 g piept de pui tăiat fâşii subţiri
- 100 g ciuperci uscate
- 150 g morcov tăiat rondele
- o ceapă medie tăiată în opt părţi
- 75 g mangetout
- 75 g de ardei roşu
- 1 căţel de usturoi feliat
- o linguriţă de ghimbir tăiat fin
- o lingură de sos de peşte
- o lingură de sos de stridii
- o lingură de sos de soia
- 2-3 linguri de ulei de palmier
Mod de preparare:
Se pun la înmuiat ciupercile în apă fierbinte timp de 20-30 minute. Sunt specifice bucătăriei chinezeşti şi, deşi nu au un gust pronunţat, împrumută foarte bine din gustul celorlalte ingrediente; au un aspect cartilaginos.
Se încinge uleiul în wok, se adaugă usturoiul, ardeiul iute şi ghimbirul şi se prăjesc 1-2 minute până când usturoiul capătă o culoare uşor aurie. Se adaugă puiul, sosul de peşte şi se prăjeşte rapid pe ambele părţi. Apoi se pun legumele, mai întâi morcovii, ceapa şi ardeiul, amestecând timp de 2-3 minute, sosul de stridii, ciupercile bine stoarse şi, la sfârşit, mangetout.
Se continuă gătirea încă un minut, după care se adaugă sosul de soia. Se mănâncă garnisit cu coriandru proaspăt.
Pui cu Black Fungus si legume
Pofta buna!