Pui cu caise confiate si cardamom
PrinteazaO reteta de pui cu caise confiate si cardamom din: piept de pui, supa de vacuta, amidon, caise confiate, zeama de portocala, ceapa, curry, cardamom, ulei, sare si piper.
- piept de pui (patru bucăţi)
- 500 ml supă de văcuţă
- 2 linguri de amidon
- 12 caise confiate
- 30 de stafide
- zeama de la o portocală
- 1 ceapă
- 1 linguriţă de curry
- cardamom
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incepe prin a pregăti ceapa pentru a o căli: spal-o, curăţ-o şi tai-o cubuleţe. Las-o la călit în ulei şi puţină apă, şi amestecă din cînd în cînd pînă devine aurie. Spală piepţii de pui şi apoi taie-i în opt bucăţi mai mici.
Taie şi cele 12 caise confiate în şase bucăţele fiecare, stoarce apoi portocala şi amestecă amidonul cu supa de văcuţă, punînd cardamom, sare şi piper după gust. Alege o tavă sau o oală de mărime medie şi aşază în ea ceapa călită, bucăţile de pui, caisele, curry-ul, şi restul ingredientelor anterior pregătite.
Amestecă şi lasă totul la cuptor pentru o oră, acoperă cu un capac potrivit şi nu uita să mai amesteci după jumătate de oră.
Pui cu caise confiate si cardamom
Pofta bună!