Pui cu caju si sos de soia

Printeaza

Pui cu caju si sos de soia din: pui, albus, ulei de susan, apa, amidon, caju, ulei de arahide, sos de soia, ceapa verde, otet din vin.

Ingrediente:Pui cu caju si sos de soia

  • 450 g de pui, fără oase şi piele, tăiat în bucăţi mari
  • 1 albuş
  • 1 linguriţă ulei de susan
  • 2 linguriţe amidon de porumb
  • 300 ml de apă
  • 2 linguriţe ulei de arahide
  • 100 g de caju
  • 1 lingură oţet de vin roşu
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 ceapă verde, tăiată fin pe diagonală, pentru servit

Mod de preparare:

Pune puiul într-un bol, împreună cu albuşul, uleiul de susan, amidonul şi 1 linguriţă de sare, apoi amestecă bine. Refrigerează timp de 20 de minute.

Dă o oală cu apă în clocot, apoi ia oala de pe foc şi adaugă imediat puiul, amestecând mereu timp de aproximativ 4 minute, până când carnea devine albă. Când carnea s-a albit, scurge-o într-o strecurătoare.

Incinge un wok, apoi adaugă 2 linguriţe de ulei de arahide. Pune alunele caju şi prăjeşte-le în timp de 1 minut.

Adaugă oţetul de vin roşu şi sosul de soia. Pune puiul în wok şi găteşte-l în stil stir-fry circa 2 minute. Transferă-l într-un bol, adaugă ceapa verde deasupra şi serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.