Pui cu caju si sos de soia
PrinteazaPui cu caju si sos de soia din: pui, albus, ulei de susan, apa, amidon, caju, ulei de arahide, sos de soia, ceapa verde, otet din vin.
- 450 g de pui, fără oase şi piele, tăiat în bucăţi mari
- 1 albuş
- 1 linguriţă ulei de susan
- 2 linguriţe amidon de porumb
- 300 ml de apă
- 2 linguriţe ulei de arahide
- 100 g de caju
- 1 lingură oţet de vin roşu
- 1 lingură sos de soia
- 1 ceapă verde, tăiată fin pe diagonală, pentru servit
Mod de preparare:
Pune puiul într-un bol, împreună cu albuşul, uleiul de susan, amidonul şi 1 linguriţă de sare, apoi amestecă bine. Refrigerează timp de 20 de minute.
Dă o oală cu apă în clocot, apoi ia oala de pe foc şi adaugă imediat puiul, amestecând mereu timp de aproximativ 4 minute, până când carnea devine albă. Când carnea s-a albit, scurge-o într-o strecurătoare.
Incinge un wok, apoi adaugă 2 linguriţe de ulei de arahide. Pune alunele caju şi prăjeşte-le în timp de 1 minut.
Adaugă oţetul de vin roşu şi sosul de soia. Pune puiul în wok şi găteşte-l în stil stir-fry circa 2 minute. Transferă-l într-un bol, adaugă ceapa verde deasupra şi serveşte imediat.
Pofta buna!