Pui cu carnati chorizo şi praz
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu: ulei de masline, fenicul, carnati, praz, usturoi, boia de ardei afumata, sherry sec, rosii, coriandru.
- 2 linguri ulei de măsline
- 10 copane de pui (sau câte 10 pulpe superioare şi ciocănele)
- 4 căpăţâni de fenicul, curăţate şi tăiate felii
- 200g de câmaţi chorizo, tăiaţi bucăţi
- 5 fire de praz, curăţate şi feliate grosier
- 6 căţei de usturoi, feliaţi subţire
- 2 linguriţe boia de ardei afumată
- 100 ml de sherry sec
- 750g de roşii mari sau prună, tăiate sferturi
- o legătură mică de coriandru, doar frunzele
Mod de preparare:
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare. Se asezonează bucăţile de pui, după care se rumenesc pe ambele părţi, în tranşe. Se scot şi se dau deoparte. Se scurge grăsimea din tigaie, se lasă însă trei linguri, se adaugă feniculul şi cârnatul chorizo, după care se lasă pe foc amestecând din când în când până ce feniculul se înmoaie şi capătă culoare.
Se adaugă prazul, se lasă până se înmoaie. Se adaugă usturoiul şi boiaua şi se lasă un minut, apoi se adaugă sherry-ul. Se lasă pe foc un minut, amestecând frecvent, se gustă şi se asezonează.
Se încinge cuptorul la 160°C/gaz 4. Se răstoarnă amestecul obţinut în 2 vase termorezistente. Se presară deasupra roşiile, se aranjează puiul peste. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă 20 de minute, până se pătrunde puiul. Din când în când, se verifică şi se mai adaugă apă dacă scade prea mult.
Se măreşte puterea la cuptor la 180°C/ gaz 6. Se scoate folia şi se asezonează puiul pe pieliţă cu sare şi piper. Se mai lasă 20-30 de minute până ce pielea devine crocantă. Se rup frunzele de coriandru, se presară deasupra şi se serveşte imediat.
Pui cu carnati chorizo şi praz
Pofta buna!