Pui cu cartofi dulci şi curry

Printeaza

Pui cu cartofi dulci şi curry

Pui cu cartofi dulci şi curry

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • un kilogram cartofi dulci
  • 500 ml bere blondă
  • un beţişor de scorţişoară
  • o floare de cuişoară
  • o jumătate de linguriţă de pudră de curry
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • bere neagră

 

Preparare:

Pulpele de pui se curăţă, se taie înjumătăţi, se spală şi se pun într-un castron. Se adaugă pudra de curry, sarea, piperul şi trei linguri de ulei de măsline.

Se amestecă, se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra berea şi o cană de apă. Beţişorul de scorţişoară se rupe în bucăţi mai mici şi împreună cu floarea de cuişoară se pun în tavă.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mici si se aşază în jurul bucăţilor de carne.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu, se înţeapă din loc în loc cu un cuţit, se introduce tava în cuptor şi se lasă circa 30 de minute.

Se îndepărtează folia, se mai lasă zece minute, ca să prindă o culoare aurie şi, dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă.

Se scoate tava, se lasă să se răcească cinci minute, apoi se servesc.

Pui cu cartofi dulci şi curry

Pui cu cartofi dulci şi curry.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ia sa fac si eu niste pui cu curry.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.