Pui cu cartofi, masline si vin
PrinteazaPui cu cartofi, masline si vin din: pui, cartofi, masline verzi, usturoi, unt, ulei, vin, sare, piper, patunjel, oregano.
- 1 pui mic
- 3 cartofi medii
- masline verzi (fara samburi)
- 3-4 catei de usturoi
- 25 g unt
- 100 ml ulei
- 250 ml vin alb
- sare
- piper
- verdeata (patrunjel, oregano)
Mod de preparare:
Spală puiul. Porţionează-l şi unge bucăţile cu ulei. Curăţă cartofii şi taie-i pe lung. Curăţă usturoiul.
Trage la tigaie bucăţile de pui până ce se rumenesc. Separat, încinge untul împreună cu uleiul şi usturoiul pisat mărunt. Stinge cu vin.
Intr-o tavă termorezistentă, aşază cartofii, puiul fript, câteva măsline şi toarnă sosul de vin. Pune sare şi piper.
Dă la cuptor pentru 40 de minute. In amestec cu vinul, usturoiul îşi pierde din iuţeală.
Dacă-ţi place puiul intens aromatizat, pune mai mulţi căţei! Scoate şi decorează cu verdeţuri.
Pui cu cartofi, masline si vin
Pofta buna!