Pui cu cartofi, masline si vin

Printeaza

Pui cu cartofi, masline si vin din: pui, cartofi, masline verzi, usturoi, unt, ulei, vin, sare, piper, patunjel, oregano.

Ingrediente:Pui_cu_cartofi_masline_si_vin

  • 1 pui mic
  • 3 cartofi medii
  • masline verzi (fara samburi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 25 g unt
  • 100 ml ulei
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • verdeata (patrunjel, oregano)

 

Mod de preparare:

Spală puiul. Porţionează-l şi unge bucăţile cu ulei. Curăţă cartofii şi taie-i pe lung. Curăţă usturoiul.

Trage la tigaie bucăţile de pui până ce se rumenesc. Separat, încinge untul împreună cu uleiul şi usturoiul pisat mărunt. Stinge cu vin.

Intr-o tavă termorezistentă, aşază cartofii, puiul fript, câteva măsline şi toarnă sosul de vin. Pune sare şi piper.

Dă la cuptor pentru 40 de minute. In amestec cu vinul, usturoiul îşi pierde din iuţeală.

Dacă-ţi place puiul intens aromatizat, pune mai mulţi căţei! Scoate şi decorează cu verdeţuri.

Pui cu cartofi, masline si vin

Pui_cu_cartofi_masline_si_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.