Pui cu cartofi noi si usturoi
PrinteazaPui cu cartofi noi si usturoi din: pui, cartofi, ulei, mustar, usturoi, lamaie.
- 1 pui (la 1,5 kg)
- 1 kg cartofi noi
- 1 ceaşcă ulei
- 1 lingură muştar
- 3 căţei usturoi
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Se spală puiul, se sărează şi se unge cu muştar. Se freacă bine cu mujdeiul obţinut prin omogenizarea căţeilor de usturoi cu suc de lămâie şi se aşează, în ulei, în tava cuptorului.
Cartofii, cât mai mici, curăţaţi, se pun în tavă o dată cu puiul, daţi cu sare şi stropiţi cu suc de lămâie.
Se adaugă puţină apă şi se lasă la foc moderat, întorcându-se puiul din când în când, până se rumeneşte frumos, aproximativ o oră şi jumătate.
Pofta buna!