Pui cu cartofi, sofran si usturoi
PrinteazaPui cu cartofi, sofran si usturoi din: pui, cartofi, morcovi, ceapa, rosii, telina, ulei, sofran, usturoi, supa, piper, sare.
- 1 pui
- 6 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 3 roşii
- 1 fir telina
- 1 pahar ulei
- şofran
- 2 căpătăm usturoi
- 3 pahare cu supă
- piper
- sare
Mod de preparare:
Puiul se spală, se curăţă şi se umple cu un amestec din usturoi pisat, ceapă tăiată fin şi şofran verde. Se unge o tavă de cuptor cu unt şi se pun cartofii, tăiaţi felii, pe diametrul mic, roşiile şi morcovii tăiate rondele. Puiul se aşează deasupra, se sărează şi se piperează.
Se toarnă supa de pui în tavă şi se lasă, la foc potrivit, aproximativ o oră, având grijă să fie stropit din când în când puiul cu sosul din tavă.
Se serveşte cald, cu salată de varză acră.
Pofta buna!