Pui cu castane si vin
PrinteazaPui cu castane si vin din: pui, unt, faina, zahar, vin, castane, stafide, sare.
- 2 pui mai mici sau 1 mediu
- 100 g unt
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de zahăr
- 200 ml supă de pui
- sare
- 2 linguri de vin alb sec
- 30-40 castane curăţate de coajă
- 100 g stafide roşii
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o cratiţă şi prăjeşte puii până se rumenesc. Scoate-i şi în sosul rămas pune făina şi amestecă până se închide la culoare. Adaugă zahărul, supa, vinul, sare după gust, castanele şi stafidele.
Când începe să fiarbă, pune şi puii şi fierbe totul până când scade zeama, întorcând puii din când în când.
Serveşte carnea cu castane alături.
Pofta buna!