Pui cu catei de usturoi
PrinteazaPui cu catei de usturoi din: pui, sare, piper, asmatui, tarhon, rozmarin, cimbru, fenicul, usturoi.
- 1,5 kg pui
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1 mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi cimbru
- 2 funze de dafin
- 1 bulb mare de fenieul, curăţat
- 4 linguri de ulei de măsline
- 40 căţei de usturoi, nedecojiţi
- 1 lîngură de seminţe de fenicul
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 190°C. Spălaţi şi uscaţi puiul. Condimentaţi-I în întregime şi puneţi c rămurică din fiecare plantă, împreună cu o f’unză de dafin, înăuntrul puiului.
Puneţi puiul într-o tavă mare şi ovală cu capac.
Tăiaţi feniculul în fâşii groase, apoi fiecare fâşie pe jumătate. Aranjaţi-le în jurul puiului.
Amestecaţi uleiul, usturoiul şi feniculul, apoi aşezaţi amestecul deasupra şi de jur împrejurul acestuia. Puneţi laolaltă celelalte ierburi, apoi aşezaţi-le peste pui.
Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu, apoi puneţi capacul. Lăsaţi-o la cuptor timp de 90-110 minute, sau până când puiul devine suculent.
Puneţi puiul pe o farfurie, acoperiţi-l cu folie de aluminiu şi aşteptaţi 15 minute. îndepărtaţi verdeţurile şi aranjaţi cu o lingură feniculul şi usturoiul din tavă în jurul puiului.
Garnisiţi puiul cu frunze proaspete şi apoi serviţi-l la masă.
Pofta buna!