Pui cu ceapa, rosii si masline

Printeaza

Pui cu ceapa, rosii si masline din: pui, ceapa, rosii, usturoi, lamaie, boia, chimen, turmeric, scortisoara, masline, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Pui_cu_ceapa_rosii_si_masline

  • 1 pui mare
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 2 linguri cu boia (dulce sau iute)
  • 1 lingurita cu chimen
  • 1/2 lingurita cu turmeric
  • 1/4 lingurita cu scortisoara
  • 150 g masline
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron mirodeniile, un praf de sare şi unul de piper şi o lingură cu ulei. Adaugă puiul tăiat în bucăţele şi ai grijă să fie acoperite toate de amestecul de mirodenii. Lasă la rece 60 de minute.

Pune la încins într-o tigaie încăpătoare sau într-o oală cu fund mai gros 3-4 linguri cu ulei şi căleşte bucăţile de pui.

După câteva minute, adaugă cepele tăiate julien şi usturoiul zdrobit, o jumătate de lămâie feliată, roşiile tăiate si măslinele. După câteva minute, adaugă 500 ml de apă, cât să acopere puiul, şi pune deasupra un capac. Lasă să fiarbă tihnit vreo 40-45 de minute, dar verifică să nu scadă prea mult apa.

Serveşte puiul cu pătrunjel verde, garnitură de orez sau cuşcuş şi salată verde.

Pui cu ceapa, rosii si masline

Pui_cu_ceapa_rosii_si_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.