Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic
PrinteazaPui cu chiftele de cartofi si sos balsamic din: rozmarin, cartofi, galbenus, sare, piper, ulei, piept de pui, unt, otet, usturoi.
- 1 lingura rozmarin, tocat
- 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare
- 1 galbenus
- un praf de sare
- piper
- ulei pentru prajit
- 4 bucati piept de pui, curatate de pielite
- 1 lingura ulei de masline
- 25 g unt
- 4 linguri otet balsamic
- 4 catei de usturoi, taiati felii
Mod de preparare:
Amestecati cartofii cu rozmarinul, galbenusul, sarea si piperul. Incingeti ulei intr-un vas si prajiti, pe ambele parti, cate o cantitate din compozitie (cat cuprinde lingura).
Striviti pieptul de pui cu ajutorul sucitorului, pentru a-l aplatiza. Incingeti uleiul amestecat cu untul si adaugati carnea.
Presarati un praf de sare si piper.Prajiti carnea pe o parte, la foc potrivit timp de 5 minute, apoi intoarceti bucatile pe cealalta parte si continuati prajirea inca 2 minute.
Adaugati otetul si usturoiul si mai tineti pe foc inca 3 minute.
Serviti puiul cu chiftelele de cartofi si cu salata verde.
Pofta buna!