Pui cu cimbru la capac
PrinteazaPui cu cimbru la capac din: pulpe si pipt de pui, sare, ulei, cimbru.
- 4 pulpe şi 2 bucăţi de piept de pui
- sare
- ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea, crestaţi pulpele la încheieturi, desfaceţi pieptul în bucăţi mari şi săraţi uşor fiecare bucată de carne.
Puneţi apă să fiarbă într-o cratiţă sau o oală cu gura largă şi acoperiţi-o cu un capac. înainte de a pune vasul cu apă în cuptor, acoperiţi-1 un capac mare, adâncit, pe care să încapă toată carnea.
Lăsaţi friptura să se facă la foc tare timp de 1/2 oră.
Intoarceţi din când în când bucăţile de came ca să se rumenească uniform. Presăraţi cimbru peste friptură, continuaţi să frigeţi carnea încă 1/2 oră.
Serviţi friptura caldă cu garnitură de legume fierte: conopidă, cartofi, brocoli, morcovi — şi vin alb.
Pofta buna!