Pui cu cimbru şi conopidă

Printeaza

Pui cu cimbru şi conopidă

Pui cu cimbru şi conopidă

Ingrediente:

  • 8 copanele de pui
  • 200 g făină
  • un kilogram conopidă
  • o ceapă
  • un ardei iute mic
  • 3 căţei de usturoi
  • miere
  • pastă de tomate
  • o lămâie
  • boia dulce
  • sare, piper
  • ulei
  • cimbru uscat
  • unt
  • smântână

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se călesc timp de cinci minute la foc iute.

Se adaugă trei linguri de miere, două linguri de pastă de tomate, sucul de lămâie şi un praf de boia dulce. Se condimentează, se pun o cană de apă, cimbru după gust şi se lasă să fiarbă până când sosul format scade la jumătate.

Copănelele de pui se spală, se înţeapă din loc în loc cu vârful unui cuţit, se şterg cu un şervet de hârtie şi se condimentează. Se prăjesc în ulei încins, se scot, se pun într-un castron şi se ţin la cald.

Conopida se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se serveşte alături de copănelele de pui şi sosul picant.

Pui cu cimbru şi conopidă

Pui cu cimbru şi conopidă.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place puiul combinat cu conopida. As pune si niste broccoli.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.