Pui cu cirese si cartofi noi
PrinteazaPui cu cirese si cartofi noi din: cartofi noi, ceapa, telina, boia, copane, ulei, cimbru, portocale, sare, piper, cirese, ciresata.
- 5 copane de pui mari
- 500 g cartofi noi
- 200 g ceapă mică
- 1 ţelină mică
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă boia iute
- 2 linguriţe praf de cimbru
- sucul de la 2 portocale mari, amestecat cu 2-3 linguri de apă
- 2 căni de de cireşe curăţate de sâmburi
- 200 ml cireşată
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Alegi cartofi mai mici şi îi cureţi. Cureţi ceapa şi o tai în două. Ţelina o tai fideluţă sau fâşii subţiri. Uleiul, boiaua, sarea şi piperul le amesteci până obţii o emulsie cu care ungi copanele de pui.
Dai tava în cuptorul încins pentru 15-20 de minute. Apoi adaugi cartofii, cepele, ţelina fâşii, praful de cimbru, zeama de portocale şi 2-3 linguri de apă. Laşi tava încă 30 de minute în cuptor.
La jumătatea timpului, adică după 15 minute, adaugi cireşele rupte în două şi paharul cu cireşată. Potriveşti gustul de sare şi de piper şi, dacă mai e nevoie, adaugi un pic de apă.
După 30 de minute, scoţi de la cuptor tava şi consumi preparatul alături de o salată de primăvară.
Pui cu cirese si cartofi noi
Pofta buna!