Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda

Printeaza

O reteta de pui cu ciuperci si bere din: pui, ciuperci, bere, usturoi, patrunjel, ceapa, ulei de masline, faina, sare si piper.

Ingrediente:Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda

  • 1 pui (circa 1,2 kg)
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1/2 pahar bere blondă
  • 1 căţel de usturoi
  • 4-5 fire de pătrunjel
  • 1 ceapă mică
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 linguri făină
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie puiul jumătăţi cu ajutorul unei foarfece de bucătărie sau cu un cuţit bine ascuţit, spală-l în interior, apoi taie fiecare jumătate în câte 8 bucăţi.

Toacă mărunt şi amestecă usturoiul, ceapa şi pătrunje­lul. Amestecă-le cu jumătate din cantitatea de ulei de măs­line, sare şi piper, după gust. Tăvăleşte bucăţile de pui prin amestecul obţinut şi lasă-le cel puţin o oră.

Curăţă ciupercile, îndepărtând baza picioruşelor, spa- lă-le sub jet de apă, zvântă-le şi taie-le sferturi sau felii mai groase. Incinge restul de ulei într-un vas special pentru cupto­rul cu microunde. Scoate bucăţile de pui, tăvăleşte-le prin faină, apoi căleşte-le 4-5 minute în uleiul încins la 750 W.

Adaugă ciupercile, un praf de sare şi ţine-le în cuptor până când se evaporă tot lichidul lăsat de ciuperci. Toarnă berea şi coace bucăţile de pui încă 10 minute. Când este gata, condimentează cu sare şi piper, după gust, presară pătrunjel tocat şi serveşte imediat.

Pui cu ciuperci şi bere

Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.