Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda
PrinteazaO reteta de pui cu ciuperci si bere din: pui, ciuperci, bere, usturoi, patrunjel, ceapa, ulei de masline, faina, sare si piper.
- 1 pui (circa 1,2 kg)
- 300 g ciuperci champignon
- 1/2 pahar bere blondă
- 1 căţel de usturoi
- 4-5 fire de pătrunjel
- 1 ceapă mică
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 linguri făină
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie puiul jumătăţi cu ajutorul unei foarfece de bucătărie sau cu un cuţit bine ascuţit, spală-l în interior, apoi taie fiecare jumătate în câte 8 bucăţi.
Toacă mărunt şi amestecă usturoiul, ceapa şi pătrunjelul. Amestecă-le cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline, sare şi piper, după gust. Tăvăleşte bucăţile de pui prin amestecul obţinut şi lasă-le cel puţin o oră.
Curăţă ciupercile, îndepărtând baza picioruşelor, spa- lă-le sub jet de apă, zvântă-le şi taie-le sferturi sau felii mai groase. Incinge restul de ulei într-un vas special pentru cuptorul cu microunde. Scoate bucăţile de pui, tăvăleşte-le prin faină, apoi căleşte-le 4-5 minute în uleiul încins la 750 W.
Adaugă ciupercile, un praf de sare şi ţine-le în cuptor până când se evaporă tot lichidul lăsat de ciuperci. Toarnă berea şi coace bucăţile de pui încă 10 minute. Când este gata, condimentează cu sare şi piper, după gust, presară pătrunjel tocat şi serveşte imediat.
Pui cu ciuperci şi bere
Pofta buna!