Pui cu ciuperci in stil italian
PrinteazaPui cu ciuperci in stil italian din: pulpe de pui, ceapa, ardei, usturoi, rosii, ciuperci, vin, ulei, rozmarin, sare, piper.
- 2 pulpe de pui
- o ceapă
- 2 ardei graşi roşii
- 2 căţei usturoi
- o conservă mare roşii în bulion
- 300 g ciuperci proaspete
- 200 ml vin alb
- 60 ml ulei
- 1/2 crenguţă rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se rumeneşte puiul într-o tigaie cu jumătate din cantitatea de ulei, se potriveşte de sare şi piper şi se scoate.
Se adaugă restul de ulei şi se călesc ceapa şi ciupercile tăiate mărunt. Se pun sare şi piper, apoi ardeii tăiaţi fâşii, usturoiul şi se mai lasă un minut să se călească.
Se toarnă vinul, se amestecă pentru a îngloba toate sucurile şi apoi se pun roşiile.
Intr-un vas de cuptor se pun puiul şi sosul de roşii, se lasă să ajungă la punctul de fierbere şi apoi se transferă vasul în cuptor, adăugând rozmarinul. Se lasă 45 de minute.
Pofta buna!