Pui cu ciuperci si ceapa

Printeaza

Pui cu ciuperci si ceapa

Ingrediente:Pui cu ciuperci si ceapa

  • 2 pui
  • 750 g ciuperci
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 lingură făină
  • 100 g ceapă
  • puţină boia
  • 1 legă­tură pătrunjel
  • 200 g smintînă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţi, sărăm şi prăjim bucăţile pe amîndouă părţile, în grăsime încinsă. Preparăm un rîntaş dintr-o lingură de grăsime în care prăjim ceapa tocată mărunt, şi stingem cu apă. Cînd sosul este gata, presărăm un vîrf de cuţit de boia.

Curăţăm ciupercile, scoatem piciorul şi îl punem întreg, iar pălăria, dacă este potrivită, o tăiem în două ; dacă este mare, în patru. Fierbem ciupercile în sos o jumătate de oră în clocote mari. Apoi adăugăm carnea şi lăsăm să fiarbă totul pînă scade. Cînd mîncarea este gata, presărăm pătrunjel verde, tocat mărunt.

Cine doreşte, poate servi separat smîntînă într-o sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.