Pui cu ciuperci si sos gorgonzola

Printeaza

Pui cu ciuperci si sos gorgonzola din: piept de pui, ciuperci, gorgonzola, smantana, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:Pui cu ciuperci si sos gorgonzola

  • 400 g piept de pui
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 150 g gorgonzola
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati, spalati si taiati ciupercile in bucatele. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o marunt. Curatati pieptul de pui de pielite, spalati-l, scurgeti-l de apa si taiati-l bastonase.

Caliti in ulei ceapa, apoi dupa 2-3 minute puneti carnea si dupa alte 7-8 minute puneti ciupercile.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci, apoi adăugaţi smântână şi amestecaţi.

Când sosul începe să se îngroaşe adăugaţi usturoiul tocat mărunt şi gorgonzola tăiată în cubuleţe. Amestecaţi de câteva ori şi luaţi tigaia de pe foc. Serviţi preparatul fier­binte, presărat cu pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/pui-cu-ciuperci-si-sos-gorgonzola html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.