Pui cu ciuperci şi sos
PrinteazaPui cu ciuperci şi sos
Ingrediente:
- 4 piepturi de pui
- un kilogram de ciuperci
- o ceapă
- 800 g roşii
- 3 linguri de ulei de măsline
- o frunză de dafin
- o linguriţă de zahăr tos
- sare, piper
- busuioc verde
- o jumătate de lămâie
- rozmarin
Preparare:
Ciupercile se spală, se fierb timp de zece minute în apă cu sare, suc de lămâie şi o lingură de ulei, se scot cu o spumieră şi se ţin la cald.
Ceapa se curăţă de frunze, se spală şi se toacă mărunt.
Roşiile se opăresc în apă clocotită timp de câteva secunde, se curăţă de pieliţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte la foc potrivit, amestecând încontinuu până când devine aurie.
Se toarnă roşiile, se condimentează, se adaugă zahărul tos, frunza de dafin şi se lasă la fiert până când sosul scade la jumătate.
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se fierb în apă cu sare, se scurg, se taie în bucăţele şi se servesc alături de ciupercile călite şi sosul de roşii cald.
Pui cu ciuperci şi sos
Pofta buna!