Pui cu ciuperci si verdeata
PrinteazaPui cu ciuperci si verdeata din: piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, amidon, patrunjel, ulei, sare.
- 1/2 piept de pui
- o conservă mică ciuperci feliate
- o ceapă
- un căţel usturoi
- 300 ml smântână de gătit
- o lingură amidon
- pătrunjel
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune carnea feliată în uleiul încins şi, când se albeşte, se adaugă ceapa tocată şi usturoiul pisat. Se presară sare şi se lasă pe foc până ce ceapa este translucidă.
Se adaugă ciupercile, se toarnă 50 ml apă sau supă şi se lasă la fiert 10 minute.
Se amestecă smântână cu amidonul şi se răstoarnă peste carne şi ciuperci. Se mai lasă 10 minute la fiert. La final, se adaugă piper după gust.
Se aduce la masă cu pătrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!