Pui cu ciuperci si vin
PrinteazaPui cu ciuperci si vin din: piept de pui, ceapa, ciuperci, concentrat de pui, faina, vin alb, ulei, sare, piper.
- 4 felii piept de pui
- o ceapa medie
- o cutie mica de ciuperci feliate
- un cub concentrat de pui
- o lingurita faina
- un litru vin alb sec
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se rumeneşte în ulei pe ambele părţi si apoi se scoate pe o farfurie. Se pune ceapa tăiată mărunt si, după ce s-a înmuiat, se pun şi ciupercile. Se adaugă carnea de pui, vinul, concentratul de pui si, eventual, se mai pune puţină apă. Se lasă la fiert 20-25 de minute. Se potriveşte de sare.
Făina se desface în puţină apă si se toarnă peste pui, continuând fierberea încă 10 minute. Se aduce la masă cu garnitură la alegere şi presărat cu piper negru proaspăt râşnit.
Pui cu ciuperci si vin
Pofta buna!