Pui cu ciuperci uscate si usturoi
PrinteazaPui cu ciuperci uscate si usturoi din: pui, lamai, usturoi, morcovi, cuperci uscate, suc de rosii, sare, piper.
- 1 pui
- sucul de la 3 lămâi mari
- 1 căpăţână usturoi
- 3 morcovi
- 3 căni ciuperci uscate
- suc de roşii
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Puiul se spală, se curăţă, se taie în bucăţi si se rumeneiste în ulei, pe ambele fete. Morcovii, curăţaţi, se taie rondele şi se: prăjesc în unt, până ce se înmoaie.
Se amestecă cu uleiul, sucul die roşii şi usturoiul pisat şi se completează, continuându-se armestecarea, cu sucul de lămâie, piper şi sare. Se pun bucăţile de ţpui într-o tavă la cuptor, la foc mic, adăugându- se şi sucul de roşiii. Se toarnă deasupra un pahar cu apă caldă şi ciupercile bine spălate, tăiate mărunt. Se ţin la foc mic aproximativ un sfert de oră.
Se pun bucăţţile pe platoul de servit şi se ornează cu rondele de morcovi.
Pofta buna!