Pui cu ciuperci uscate
PrinteazaO reteta simpla de pui cu ciuperci uscate din: pui, lamai, usturoi, morcovi, ciuperci uscate, suc de rosii, sare si piper.
- 1 pui
- sucul de la 3 lămâi mari
- 1 căpăţână usturoi
- 3 morcovi
- 3 căni ciuperci uscate
- suc de roşii
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Puiul se spală, se curăţă, se taie în bucăţi şi se rumeneşte în ulei, pe ambele feţe. Morcovii, curăţaţi, se taie în rondele şi se prăjesc în unt, până ce sc înmoaie. Se amestecă cu uleiul, sucul de roşii şi usturoiul pisat şi se completează, continuându-se amestecarea, cu sucul de lămâie, piper şi sare.
Se pun bucăţile de pui într-o tavă la cuptor, la foc mic, adăugându-se şi sucul dc roşii. Se toarnă deasupra un pahar cu apă caldă şi ciupercile bine spălate, tăiate mărunt. Se ţin la foc mic aproximativ un sfert de oră. Se pun bucăţile pe platoul de servit şi se ornează cu rondele de morcovi.
Poftă bună!