Pui cu ciuperci, usturoi si rosii
PrinteazaPui cu ciuperci, usturoi si rosii din: piept de pui, pulpe de pui, ulei, ciuperci, vin, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, cimbru.
- pulpele si pieptul de la un pui tanar
- 70 ml ulei
- 200 g ciuperci
- 100 ml vin alb
- 100 g rosii
- 100 g ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
- oregano
- cimbru
Mod de preparare:
Porţionezi puiul. Pulpele şi pieptul le prăjeşti într-o tigaie cu 4-5 linguri de ulei, pe foc slab, până se rumenesc pe toate părţile. Apoi le pui într-un vas pentru prăjit, la cuptor. In altă tigaie, pui uleiul rămas din cantitatea indicată, în care prăjeşti usturoiul tocat mărunt şi ceapa tăiată mai mare, având grijă să se prăjească până devin aurii.
Adaugi apoi amestecul peste carne. Tai ciupercile în bucăţi, feliezi roşiile, torni vinul şi puţină apă, fierbi totul câteva minute şi condimentezi după gust. Compoziţia obţinută o torni peste carne, acoperi vasul şi îl ţii în cuptorul încins, aproximativ 30 de minute.
Serveşti puiul cu o salată după gust: salată de varză, de castraveţi sau salată verde.
Pui cu ciuperci, usturoi si rosii
Pofta buna!
O sa incerc puiul asta!