Pui cu ciuperci, usturoi si rosii

Printeaza

Pui cu ciuperci, usturoi si rosii din: piept de pui, pulpe de pui, ulei, ciuperci, vin, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, cimbru.

Ingrediente:Pui_cu_ciuperci_usturoi_si_rosii

  • pulpele si pieptul de la un pui tanar
  • 70 ml ulei
  • 200 g ciuperci
  • 100 ml vin alb
  • 100 g rosii
  • 100 g ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Porţionezi puiul. Pulpele şi pieptul le prăjeşti într-o tigaie cu 4-5 lin­guri de ulei, pe foc slab, până se rumenesc pe toate părţile. Apoi le pui într-un vas pentru prăjit, la cuptor. In altă tigaie, pui uleiul rămas din cantitatea indicată, în care prăjeşti usturoiul tocat mărunt şi ceapa tăiată mai mare, având grijă să se pră­jească până devin aurii.

Adaugi apoi amestecul peste carne. Tai ciupercile în bucăţi, feliezi roşiile, torni vinul şi puţină apă, fierbi totul câteva minute şi condimentezi după gust. Compoziţia obţinută o torni peste carne, acoperi vasul şi îl ţii în cup­torul încins, aproximativ 30 de minute.

Serveşti puiul cu o salată după gust: salată de varză, de castraveţi sau salată verde.

Pui cu ciuperci, usturoi si rosii

Pui_cu_ciuperci_usturoi_si_rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Virginia Costinas

    O sa incerc puiul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.