Pui cu ciuperci
PrinteazaPui cu ciuperci
- 1 pui mare
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 linguriţă făină
- 2 linguri unt sau untură
- 2 linguri smântână
- sare
Mod de preparare:
Se prăjesc uşor bucăţile de pui într-o cratiţă cu o lingură de unt şi o ceapă rasă. Se adaugă făina. Separat se înfierbântă o lingură de unt în care se pun ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri.
Se amestecă să nu se ardă şi se ţin pe maşină până ce ciupercile şi-au lăsat toată apa. Se fierb un sfert de oră, se aşază în cratiţa cu puiul, se sărează.
Se acoperă şi se dau o jumătate de oră la cuptor. Se face sosul potrivit de scăzut. Cine doreşte poate adăuga, cu cinci minute înainte de a servi, două linguri de smântână.
Pofta buna!
Sa fac si eu pui cu ciuperci.