Pui cu conopida si rosii
PrinteazaPui cu conopida si rosii
- 2 pui
- 750 g conopidă
- 2 linguri unt sau untură
- 1 lingură făină
- 1 ceapă (mare)
- puţină boia
- 250 g roşii (sau bulion de roşii)
- 1 legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm şi tăiem puii, apoi îi sărăm. Prăjim bucăţile de pui pe amîndouă părţile în grăsime încinsă şi le scoatem pe o farfurie.
Intr-o cratiţă prăjim făina în grăsime încinsă, amestecînd pînă se înroşeşte bine. Adăugăm ceapă tocată mărunt. După ce s-a făcut rîntaşul, adăugăm boia şi stingem cu apă caldă. Punem carnea în cratiţă şi lăsăm să fiarbă pe jumătate.
Desfacem conopida în bucheţele, o spălăm şi o prăjim puţin. Apoi o punem peste carnea cu sos, adăugăm roşii sau bulion de roşii şi lăsăm să scadă. La sfîrşit presărăm pătrunjel verde.
Pofta buna!