Pui cu conopida si rosii

Printeaza

Pui cu conopida si rosii

Ingrediente:Pui cu conopiPui cu conopida si rosiida si verdeata

  • 2 pui
  • 750 g conopidă
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă (mare)
  • puţină boia
  • 250 g roşii (sau bulion de roşii)
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm şi tăiem puii, apoi îi sărăm. Prăjim bucăţile de pui pe amîndouă păr­ţile în grăsime încinsă şi le scoatem pe o farfurie.

Intr-o cratiţă prăjim făina în grăsime încinsă, amestecînd pînă se înroşeşte bine. Adăugăm ceapă tocată mărunt. După ce s-a făcut rîntaşul, adăugăm boia şi stingem cu apă caldă. Punem carnea în cratiţă şi lăsăm să fiarbă pe jumă­tate.

Desfacem conopida în bucheţele, o spălăm şi o prăjim puţin. Apoi o punem peste carnea cu sos, adăugăm roşii sau bulion de roşii şi lăsăm să scadă. La sfîrşit presărăm pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.