Pui cu coriandru si usturoi la cuptor
PrinteazaPui cu coriandru si usturoi la cuptor din: usturoi, sare, piper, coaja şi zeama de lamaie ulei de masline, pui mare.
Ingrediente:
- 3 căţei de usturoi, tocaţi
- sare şi piper, după gust
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 250 g coriandru proaspăt, tocat
- 60 ml ulei de măsline
- 1 pui mare
Mod de preparare:
Mixează cu un blender amestecul de usturoi, sare, piper, coaja şi sucul de lămâie, coriandru şi ulei.
Cu un cuţit ascuţit, taie fante în pielea puiului, pe piept, coapse şi copane.
Freacă cu sosul pregătit anterior tot puiul, inclusiv în fantele decupate. Acoperă puiul cu o folie şi lasă-l la frigider cel puţin 1 oră, de preferinţă peste noapte.
Pune puiul într-un vas termorezistent, uns cu ulei şi coace-l la 180°C, timp de 45-60 minute, întorcându-l de câteva ori în timpul coacerii.
Serveşte cu garnitură de cartofi copţi sau legume fierte. Decorează cu frunze proaspete de coriandru.
Pui cu coriandru si usturoi la cuptor
Pofta buna!