Pui cu crema de smantana si cartofi
PrinteazaPui cu crema de smantana si cartofi din: piept de pui, cartofi, smantana, sare, piper alb, cimbru, ulei de floarea soarelui, unt, cascaval, cimbrisor, ceapa rosie si otet aromatic.
- 600 g piept de pui
- un kg cartofi
- 400 ml smantana
- sare
- piper alb macinat
- cimbru uscat
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 50 g unt
- 100 g cascaval
- 1-2 fire cimbrisor
- 2 cepe rosii
- 2-3 lingurite otet aromatic
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă, cu coajă cu tot, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se spală şi se înăbuşă în puţin ulei cu apă, sare şi cimbru uscat şi măcinat. Se lasă la toc mic cât să capete crustă, apoi se dă de-o parte şi se acoperă cu un capac, să nu se usuce.
Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă cu smântână până se obţine o cremă densă. Car- tofii se taie felii mari şi se pun în tava tapetată cu unt.
Pieptul de pui înăbuşit se intercalează cu cartofii fierţi şi se acoperă cu crema de smântână şi caşcaval. Se condimentează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt. Se lasă la cuptor să se rumenească şi se servesc cu ceapa roşie trecată cu sare şi oţet.
Pui cu crema de smantana si cartofi
Pofta buna!
Imi place puiul, n-am mai incercat niciodata