Pui cu curry rosu
PrinteazaPui cu curry rosu din: ulei, ceapa, curry, lapte de cocos, piept de pui, lime, sos de peste, zahar, alune, busuioc, castravete, ananas.
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă roşie mare, tăiată
- 1-2 linguri curry rosu
- 1 cană lapte de cocos
- 500 g piept de pui feliat (vită)
- 4 frunze kaffir lime
- 1 lingură sos de peşte
- 1 lingură suc lămâie
- 2 linguri zahăr maro
- 1/2 cană alune prăjite, măcinate
- 1/2 cană busuioc
- 1/2 cană ananas felii mici
- 1 castravete feliat, sos de chili
Mod de preparare:
Se încinge uleiul. Se adaugă ceapa şi curry rosu şi se prăjeşte la foc mediu, două minute. Se adaugă laptele de cocos şi se fierbe.
Se adaugă carnea şi frunzele de kaffir lime şi se mai lasă încă 15 minute. Se scoate carnea şi se mai fierbe sosul până se mai îngroaşă, cam 5 minute.
Se pune înapoi carnea, se adaugă sosul de peşte, sucul de lămâie şi zahărul maro şi se fierbe alte 5 minute. Se adaugă alunele, busuiocul şi ananasul amestecându-se uşor.
Se serveşte cu castravete feliat şi sos de chili.
Pofta buna!