Pui cu curry verde
PrinteazaPui cu curry verde din: ulei, eapa, curry, lapte de cocos, piept de pui, fasole, lime, sos de peste, suc de lamaie, zahar, coriandru.
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă tăiată felii
- 1-2 linguri curry verde
- 1 1/2 cană lapte de cocos
- 1/2 cană apă
- piept de pui
- 100 g fasole verde (sau vinete tăiate cubuleţe)
- 6 frunze de keffir lime
- 1 lingură sos de peşte
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguriţe zahăr maro
- 1/4 cană frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se încinge uleiul şi se pun la prăjit ceapa şi green curry. Se lasă un minut, se adaugă laptele de cocos şi apa şi se lasă să fiarbă.
Se adaugă carnea tăiată, fasolea (vinetele), frunzele de keffir lime şi se fierbe cam 15-20 minute fără capac. Când carnea a fiert, se adaugă sosul de peşte, sucul de lămâie, coaja şi zahărul maro.
Se mai dă într-un clocot, amestecându-se bine. Inainte de a se servi se ornează cu frunze de coriandru.
Pofta buna!