Pui cu dovleac si cartofi
PrinteazaPui cu dovleac si cartofi din: piept de pui, dovleac, cartofi, rosie, ardei, ulei, sare, piper, patrunjel.
- un piept mare de pui
- 300 g dovleac
- 4-5 cartofi
- o ceapă
- o roşie în bulion
- un ardei roşu
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
- 2-3 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pune la călit în ulei, cu ceapa.
Se adaugă carnea tăiată cuburi sau fâşii şi se lasă 5 minute să se rumenească împreună. Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi foarte puţină apă. Se acoperă şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se pun roşia tăiată foarte mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe si se mai lasă 5 minute pe foc. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se aduce la masă cu pătrunjel.
Pui cu dovleac si cartofi
Pofta buna!