Pui cu dovleac si orez

Printeaza

Pui cu dovleac si orez din: pulpe de pui, dovleac, orez, ardei, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Pui cu dovleac si orez

  • 6 pulpe de pui
  • 1 kg de dovleac
  • 200 g orez
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă mică roşie
  • pătrunjel verde
  • 1 vârf cutit nucşoară
  • 1 frunză dafin
  • sare
  • ulei
  • busuioc
  • oregano
  • rozmarin
  • amestec de piper
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Carnea se condimentează cu mirodeniile. Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie 6 felii rotunde, restul se taie cubuleţe.

Feliile rotunde de dovleac şi carnea condimentată se aşază în tavă cu puţină apă şi ulei.

Se acoperă şi se introduce în cuptorul încălzit. Când carnea este aproape gata, se scoate dovleacul din tavă, deja copt, şi se mai lasă carnea putin.

Intre timp, se pregăteşte orezul. Intr-o cratiţă se pune puţin ulei şi se călesc ceapa şi ardeiul tăiate mărunt, apoi se adaugă orezul şi bucăţile de dovleac şi apă cât să le acopere.

Se fierbe până ce orezul şi dovleacul se înmoaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.