Pui cu dovleac si orez
PrinteazaPui cu dovleac si orez din: pulpe de pui, dovleac, orez, ardei, ceapa, sare, piper.
- 6 pulpe de pui
- 1 kg de dovleac
- 200 g orez
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă mică roşie
- pătrunjel verde
- 1 vârf cutit nucşoară
- 1 frunză dafin
- sare
- ulei
- busuioc
- oregano
- rozmarin
- amestec de piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Carnea se condimentează cu mirodeniile. Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie 6 felii rotunde, restul se taie cubuleţe.
Feliile rotunde de dovleac şi carnea condimentată se aşază în tavă cu puţină apă şi ulei.
Se acoperă şi se introduce în cuptorul încălzit. Când carnea este aproape gata, se scoate dovleacul din tavă, deja copt, şi se mai lasă carnea putin.
Intre timp, se pregăteşte orezul. Intr-o cratiţă se pune puţin ulei şi se călesc ceapa şi ardeiul tăiate mărunt, apoi se adaugă orezul şi bucăţile de dovleac şi apă cât să le acopere.
Se fierbe până ce orezul şi dovleacul se înmoaie.
Pofta buna!