Pui cu dovleac si praz
PrinteazaPui cu dovleac si praz din: piept de pui, praz, dovleac. miere, sare, piper, vin, ulei, scortisoara, cimbru, rozmarin, patrunjel.
- un piept de pui
- un fir de praz
- o felie de dovleac
- miere
- sare
- piper
- vin alb
- ulei
- scorţişoară
- cimbru
- rozmarin
- câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se lasă pe un şervet absorbant. Se presară sare, piper, cimbru şi rozmarin, apoi se unge cu miere. Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele. într-o tavă cu ulei se aşază puiul şi rondelele de praz.
Se toarnă vin alb şi se lasă în cuptor să se rumenească puiul. Când este aproape gata, se presară pătrunjel. Felia de dovleac se curăţă de coajă şi se taie în felii mai mici. Se pun pe o foaie de staniol, se adaugă cubuleţe de unt, sare, piper, scorţişoară şi se stropesc cu apă.
Se înfăşoară bine feliile în staniol, apoi se lasă în cuptor, să se coacă, aproximativ 40 de minute. Se servesc toate pe un platou.
Poftă bună!